Kurs: Hitta pengarna!

Vilka intäktskällor finns där ute? Vilka passar våra syften? Hur gör man en ansökan?

Tillsammans med Sörmlands Länsbildningsförbund och Johan Eriksson arrangerar vi en heldag om att hitta och söka pengar till verksamhet och projekt.

Målgrupp

För dig som är verksamma inom kultursektorn – kulturföreningar, studieförbund, hembygdsföreningar, enskilda kulturutövare och kulturföretagare.

Program

9:00 Frukostmacka och Introduktion

9:15 Johan Eriksson

– frilansskribent och projektledare med stor erfarenhet av ansökningsblanketter och kriterier. Johan har hjälpt organisationer med ansökningar, intäkter och finansiering.

Workshopen: Efter en inledande översikt får du påbörja planeringen av dina egna projekt från idé och målbild, via finansiering, till praktiskt genomförande. Kanske har du redan en idé om vad du vill åstadkomma? Ett projekt som vore kul att genomföra, eller en avgörande investering – om bara pengarna fanns! Ta med idén och den kreativa energin, jobba tillsammans med andra, utbyt idéer och erfarenheter. Tillsammans hjälps vi åt att hitta pengarna! Det är också helt okej att komma utan färdiga projektidéer, med ”bara” nyfikenhet och vilja i bagaget.

12:00-13:15 Lunchpaus – Du står själv för lunch.

13:15-15:45 Kulturkluster Sörmland

Elin Selig, Marie Anstadius och Tamara Valiente från Kulturkluster Sörmland att gå igenom de vanligaste finansiärerna som kan ge olika bidrag för kulturprojekt. Vi kommer också gå igenom vad som är viktigt att tänka på när man skriver en ansökan och ge konkreta tips på hur den blir begriplig och träffsäker.

14:45-15:00 Eftermiddagsfika

15:45-16:00 Sammanfattning och information om möjlig återträff

Utbildningstillfällen och anmälan

De tre olika utbildningsdagarna under mars har samma innehåll och upplägg. Du anmäler dig endast till ett av dessa tillfällen – det som passar dig bäst. Utbildningen är kostnadsfri.

★ Nyköping 14 mars kl 9:00-16:00 Plats: Sörmlands museum, mötesrum 1 – insläpp via glasdörren till vänster om stora entrén. – OBS! Anmälan stängd!

★ Flen 22 mars kl 9:00-16:00 Plats: Samlingslokalen Inspirea på Flens Bibliotek, ingång från Violentorget. – OBS! Anmälan stängd!

★ Eskilstuna 30 mars kl 9:00-16:00 Plats: Ställverket på Eskilstuna folkhögskola, ingång Portgatan 1. – OBS! Anmälan stängd!

★ Uppföljning och återträff 28 april kl 9:00-16:00. Plats annonseras i april! – Anmäl dig här!

Återträffen den 28 april är en möjlighet för alla som deltagit vid något av utbildningstillfällena i mars att få ytterligare hjälp och stöd med sina ansökningar. En chans att diskutera utmaningar och funderingar samt nätverka med andra kulturaktörer.

Vi återkommer med information om lokal och adress. Har du frågor? Maila info@lbfsormland.se

Tillgänglighet

Möteslokalerna är tillgängliga för rullstolar, rullatorer och permobiler. Har du behov av hörslinga eller förstärkt ljud, kontakta arrangören senast en vecka i förväg.

Vänligen tänk på att många är allergiska mot starka dofter så undvik parfym.

Varmt välkommen önskar LBF Sörmland med Johan Eriksson och Kulturkluster Sörmland!